Wie zijn wij?

Wij zijn Silva (hondentrimster) , Evert en Gerdi Meeuws.

We hebben een kleine familie kennel , Ik zelf Gerdi heb meeste ervaring omdat ik ouder ben, maar zonder de hulp van Evert en Silva zou wat ik doe niet mogelijk zijn. Ik hoop dat ze een waardige opvolging van me worden.

Ik ben een hondenfokker.
Ik leer een leven lang over stambomen, genetica, ziektes, gedrag in honden, rasstandaarden en van anderen met hetzelfde of een ander al dan niet Retrieverras. Niemand is immers geboren met de kennis alles wat we weten, weten we van anderen. In de honger naar informatie gaan we alsmaar verder; 

Zo werd ik jager voor onze “jachthonden”; In 2001 volgde ik de cursus voor “bijzondere veldwachter”. Ik lig nachten wakker over de combinatie die ik zal maken en gebruik daarbij de modernste technieken, gekoppeld aan oude waarden. Ik train mijn honden in de richting waarvoor ze ooit ontstaan zijn en respecteer hun niveau. 

Ik breng elk pupje groot alsof het mijn eigen kleintjes zijn en besteed evenveel tijd aan het vinden van een eeuwig liefdevol gezin voor hen.
Ik laat alleen dieren op deze planeet geboren worden waarvan ik denk dat ze de gezondste (geestelijk en lichamelijk) en de mooiste totaal voorbeelden zullen zijn van hun ras.
Ik steun elke familie die een van mijn kleintjes kiest tot hun dood en laat hen weten dat ze nu deel uitmaken van onze uitgebreide familie.
Ik vier hun overwinningen en huil mezelf in slaap wanneer er 1tje sterft.

Ik ben met niemand in competitie. Ik heb niet de behoefte aan competitie te doen en me beter te voelen dan een ander, ik probeer alleen alsmaar een beter fokker te worden. 
Ik ben er als het nodig is dat 1tje terugkomt of door dringende omstandigheden een nieuw gezin nodig heeft.
Ik hou ze vast wanneer ze geboren worden en en laat een traan wanneer ze de wijde wereld in vertrekken.
Ik deel mijn kennis met wie er om vraagt en socialiseer mijn honden zodat ze de weerspiegeling zijn van mijn inzet. Maar dan zit mijn taak er nog lange niet op, dan is het tijd om weer veel met de moeder bezig te zijn zodat ze haar nest vergeet. 
Ik hou uitgaven en inkomsten, noch gespendeerde tijd bij die ik aan hen heb besteed vanwege mijn liefde voor hen, 
dat zou niet de juiste maatstaf zijn van hoe ik mij voel en wie ik ben.
De prijs die ik vraag voor mijn kleintjes zijn nooit winst, maar investeringen in de huidige en volgende generatie zodat het ras alleen maar beter word zowel op gezondheids- als gedragsniveau.
Ik schaam mij niet voor wie ik ben , ik ben een fokker die streeft naar duurzame fokkerij...en laat mijn honden “hond zijn”.  
Ik werk hard om een goede liefdevolle hondgezinde persoon te zijn en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.
Ik ben een fokker en ik ben er trots op.

Steady-line's Ne Lowie (donkere golden)

Klik hier voor de pups          Home          Contact           

Wat is er allemaal te lezen op deze site?