Socialisatie.

Een dagje tijdens de socialisatie

Socialisatie

Socialisatie is het proces waarbij een de pup lid van onze westerse mensen-maatschappij leert te worden, bewust en onbewust, de waarden, normen van zijn nieuwe milieu op een rustgevende manier krijgt aangeleerd

We hopen dat onze inspanningen tijdens de pré-socialisatie niet voor niets waren en dat men aan passieve en actieve socialisatie verder doet.

Iedere pup verdiend een goede socialisatie periode, ze zijn de fundering voor zijn verder bestaan. 

Van een goede pup kan men een slechte hond maken door gebrek aan socialisatie, van een pup met een slechte nestperiode, uit een slechte combinatie is socialisatie geen gegarandeerde methode tot succes.  

Wanneer te starten, van de eerste seconde dat de pup van u is .

Passieve socialisatie.

Steady-line's River

Men kan de pup passieve socialiseren door hem gewoon overal mee naar toe nemen, zonder aandacht voor hem te schenken. Overdreven aandacht kan de pup in verwarring brengen. maar de hond de prikkels laten beleven zonder enige hulp van de mens die in zijn bijzijn is kan heel gevaarlijk zijn voor beginners. Hulphonden organisaties en diensthonden ook sommige wedstrijdspelers werken vaak op deze methode. Men beschouwd de geleider als de roedelleider en de roedelleider geeft niet constant aandacht aan zijn onderdanen. Op deze methode richt men de pup op één persoon. Men vraagt aan andere personen om geen aandacht te besteden aan de pup. Deze methode is zeker niet nieuw, ik heb vroeger geweten dat men de leiband aan de broeksriem bond om zelfs geen singnalen te geven via de handen op de leiband. 

 

Actieve socialisatie.

hoe meer prikkels je geeft tijdens de socialisatie, der gemakkelijker ze later open staan voor nieuwe zaken.

Men zorgt voor een positieve conditionering tijdens de actieve socialisatie.

Men maakt een combinatie van het beleven van de prikkels in combinatie met een beloning. Men maakt kleine oefeningen tijdens de socialisatie zodat de pup geen aandacht schenkt aan prikkels maar die volgt in zijn ooghoek.

Uiteraard moeten de oefening volgens het niveau van de pup zijn , ze dienen niet als een vorm van educatie eerder als afleiding van het gebeuren en aandacht houden voor de geleider. Tijdens deze manier van socialisatie mag de hond door derden aandacht krijgen indien de eigenaar het toelaat.

Wanneer actieve en wanneer passie socialisatie?

Naar mijn nederige mening zit daar net de kunst van de combinatie van de twee in evenwicht te houden.

Er zijn bepaalde simpele oefeningen gekend, waar men tijdens de actieve en passieve manier van socialisatie opbouwend kan werken naar de behoefde van de pup. Deze worden u graag medegedeeld tijdens een bezoek.

Denk er aan beter het op de juiste manier te doen en heel gelijkmatig aan, want er kan reeds op dit moment schade aangebracht worden. schade herstellen vraagt veel meer tijd tot dan wanneer je het het gelijkmatig opbouwt.

 

Socialisatie geen eenmalige gebeurtenis. De kans wanneer men met een volledig nest eenmalig een dergelijke uitstap (zonder voorbereiding) wordt gedaan, op massahysterie binnen het nest is immers heel groot.

Het is niet zo dat socialisatie zoals is boekjes vermeld stopt op een aantal weken, best blijft men de hond aan prikkels verder blootstellen.

 

Klik hier voor de pups          Home          Contact           

Wat is er allemaal te lezen op deze site?