Gezondheidstesten op basis van DNA (221 markers)

Heel veel mensen horen de term DNA en leggen de link met wat de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus verplicht.

Wat de KMSH verplicht is de ouderschapcontrole via DNA om fraude tegen te gaan. Dit heeft niets met gezondheidsonderzoek te maken. 

Steady-Line's gebruikt deze methode als een primeur voor België.  

Daarbij maken we gebruiken van de volgende labo's.

Holbigenetics (België)

Antagene (Frankrijk)

Vanhaeringen Group ( Nederland)

MydogdnaPass (Finland)

DNA liegt niet.

De wetenschap staat niet stil! De spitstechnologie testen de 221 meest voorkomende afwijkingen die een hond kan hebben. en er komen er nog ieder jaar bij

Heel lang ging men er van uit dat het fenotype (wat je ziet) een exacte kopie is van het genotype (waarvan het dier genetisch drager is). DNA onderzoek gekoppeld aan verstandig er mee om gaan is daarvoor de ideale oplossing. 

Nu heeft de fokker de mogelijkheid om met de modernste technieken het genotype (de gezondheid) te controleren ... DNA liegt niet. Wanneer er geen controle is , is het uiteraard koffiedik-kijken. Zelfs een leek begrijpt dat praatjes als mijn honden hebben dat niet nodig ongegrond zijn. 

 

Mydogdnatest ’ 18 ( 192 afwijkingen) bij deze test is er niet alleen de 192 afwijkingen maar zijn er tal van andere zaken die men onderzoekt. 

 

Disorders

Drug response

Coatcolor

Morphology

Body size

Relationship

Gentic Diversity

Bekijk ook onze ander gezondheidstesten. 

Steady-Line's Onderzoekt tevens via DNA controle over het gehele DNA genoom de genetische verscheidenheid van de ouderdieren. 

Eis daarom naast het stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint hubertus ook De gezondheid controle via DNA van de ouderdieren.

 

Klik hier voor de pups          Home          Contact           

Wat is er allemaal te lezen op deze site?